Σελίδες

RADIO CHAT

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΚΑΘΟΔΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΛΛΟΙ 370 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ! ΑΙΣΧΟΣ!!! ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤHΝΗΣ-ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ




Από την.... πίσω πλάγια πόρτα τελικά και υπό τον φόβο επεισοδίων κατέφτασαν στην πόλη της Ξάνθης στις 02.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου οκτώ λεωφορεία που μετέφεραν λαθρομετανάστες, επιβεβαιώνοντας το πρωτοσέλιδο του «ΜΑΧΗΤΗ» που με τίτλο ΑΙΣΧΟΣ, είχε προαναγγείλει τις εξελίξεις και την μετατροπή των Αστυνομικών Σχολών Ξάνθης και Ροδόπης σε κέντρα λαθρομεταναστών.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Γιώργο Γκοδοσίδη αλλά και Φορείς της Ξάνθης με πρωτοβουλία του κυρίου Φώτη Καραλίδη και απλοί πολίτες, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς τη νύχτα της Παρασκευής στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης, οι πρώτες φοβούμενες την κατάληψη της Αστυνομικής σχολής και οι δεύτεροι για να μην επιτρέψουν την είσοδο των λαθρομεταναστών, χωρίς ωστόσο να συμβεί το παραμικρό.
Την ίδια ώρα, έχουν γεμίσει από αστυνομικούς όλα τα ξενοδοχεία της πόλης (εστάλησαν στη Θράκη για τον ίδιο σκοπό και η Ε.Ε. τους επιδοτεί με ένα επί πλέον επίδομα 800 Ευρώ και έξοδα φαγητού, ύπνου και μετακίνησης), ενώ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ήδη έχουν σημειωθεί σε όλη τη Θράκη και απο την Δευτέρα αναμένονται νέες κινητοποιήσεις με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο.
Σημειώνεται ότι επί τόπου στην Αστυνομική Σχολή κατέφτασε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ενώ αντίθετα απόντες από όλα τα γεγονότα ήταν οι βουλευτές Αλέξανδρος Κοντός και Δημήτρης Σαλτούρος.Ο πρώτος ωστόσο μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση με την οποία εκφράζει τον προβληματισμό του.
Οι περίπου 200 και πλέον λαθρομετανάστες που έφτασαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ξάνθη Καομοτηνή αποτελούν το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών που θα μεταφερθούν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η πρωτεύουσα της χώρας, στην νευραλγική περιοχή της Θράκης, γεγονός που στην ουσία διαλύει τον κοινωνικό ιστό δημιουργώντας για την πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, μείζον θέμα ακόμη και εγκατάλειψης της Ακριτικής περιοχής μας και βαθιάς απομόνωσης....ΩΣΤΟΣΟ έγκυρες τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν οτι "καθ' οδόν για την Ξάνθη είναι άλλοι 370 λαθρομετανάστες που μεταφέρονται και ετοιμάζονται τα κρεβάτια τους, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης"!!!
Για το θέμα προγραμματίζεται και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στη Ξάνθη την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 10 το πρωϊ του Σαββάτου στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κυρίου Γιαννακίδη με τους δημάρχους, τους βουλευτές, τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων κλπ προκειμένου να αποτραπεί η μετατροπή των αστυνομικών σχολών της Θράκης σε κέντρα Υποδοχής λαθρομεταναστών με ιδιαίτερα έντονη την αντίδραση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ενώ αντίθετα σιωπά προς το παρόν η Μητρόπολη Ξάνθης!!!
Σε πρώτη φάση θα αποσταλεί επιστολή στον Πρωθυπουργό και ενδεχομένως να υπάρχουν δυναμικότερες κινητοποιήσεις, όπως το κλείσιμο της γέφυρας του ποταμού Νέστου.


Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, που βρέθηκε στη σύσκεψη των φορέων, πρότεινε να προχωρήσουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Θράκης σε κινητοποιήσεις και να κλείσει η γέφυρα του Νέστου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Πρόταση που έγινε αποδεκτή από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη. Παράλληλα, ο ίδιος απαίτησε να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες, που ήρθαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, στη Βένα και μάλιστα αρνείται να φύγει από τον χώρο αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του για άμεση μεταφορά των λαθρομεταναστών στη Βένα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται άλλα 1520 λεωφορεία με λαθρομετανάστες στη Θράκη (περίπου 370 λαθρομετανάστες προορίζονται για ην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης), τα οποία θα προστεθούν στα οκτώ που ήδη κατέφτασαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ξάνθηκαι προκάλεσαν τέτοια αναστάτωση.
ΕΚΤΟΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ!!!!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ
ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ο Βουλευτής Νομού Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη μεταφορά λαθρομεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Ροδόπης , δήλωσε τα εξής:
« Η απόφαση αυτή με αιφνιδίασε, όπως αιφνιδίασε και τις τοπικές κοινωνίες, στις περιοχές όπου θα φιλοξενηθούν οι λαθρομετανάστες στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζεται για την απέλασή τους από τη χώρα.
Προσωπικά επικοινώνησα με τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια και του εξέφρασα την κάθετη αντίθεσή μου στο να μετατραπούν οι Αστυνομικές Σχολές σε κέντρο λαθρομεταναστών στην Ξάνθη και στη Ροδόπη, γεγονός που πλήττει σοβαρά την ανάπτυξη της περιοχής , βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων των περιοχών αυτών και ακυρώνει τον εθνικό σκοπό της δημιουργίας τους.
Πέραν αυτών εξέφρασα την έντονη διαμαρτυρία μου, τόσο εμού προσωπικά, όσο και της τοπικής κοινωνίας ,τονίζοντάς του ότι πολιτικές αιφνιδιασμού δεν μπορούν να συναντούν συναίνεση και είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Από την πλευρά του Υπουργού έλαβα την διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα οι λαθρομετανάστες θα μεταφερθούν από τις Σχολές σε στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός Θράκης, ότι στο μεταξύ θα υπάρξει ιδιαίτερα αυστηρή φύλαξη ,στους χώρους όπου εγκαταστάθηκαν προσωρινά και ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν άλλοι τέτοιοι αιφνιδιασμοί.
Μετά από αυτά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τους χειρισμούς από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου και αναμένω την υλοποίηση των θέσεων που μου ανακοίνωσε ο Υπουργός.
.............................


Ξάνθη 4 Αυγούστου 2012
Ο Μ Ο Φ Ω Ν Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΟΜΟΦΩΝΟ ήταν το ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για την απόφαση της Κυβέρνησης να μετατρέψει την αστυνομική Σχολή Ξάνθης σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.
Διαβάστε τι αναφέρει επακριβώς το ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης διατρανώνει την αντίθεσή του στην επικίνδυνη απόφαση της κεντρικής εξουσίας να λειτουργήσει στρατόπεδο κράτησης παράνομων μεταναστών στη Ξάνθη, δίχως προηγουμένως να ενημερώσει του φορείς, την τοπική κοινωνία, ούτε καν την Τοπική Αυτοδιοίκηση που τους εκπροσωπεί.
Ο χώρος, όπου οι κυβερνώντες αποφάσισαν την εγκατάσταση του κέντρου φύλαξης παράνομων μεταναστών (Αστυνομική Σχολή Ξάνθης), βρίσκεται μέσα στον πολεοδομικό και οικονομικό ιστό της πόλης μας και σε χώρο με πλήρως διαφορετική χρήση, γεγονός που αποδεικνύει και την προχειρότητα αυτής της ενέργειας.
Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. έχει ήδη συνεισφέρει με δύο (2) κέντρα κράτησης μεταναστών στον Έβρο και ένα (1) στη Βέννα Ροδόπης.
Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι υπαρκτό αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποσπασματικά μέτρα σαν τα παραπάνω, χρειάζεται συνολική μεταναστευτική πολιτική με επίκεντρο την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ»
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ακυρώσει άμεσα τους οποιουσδήποτε αιφνίδιους σχεδιασμούς της και να προβεί στην άμεση απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον κ. Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, στον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στους κ. Βουλευτές, στον κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. και στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Να είστε βέβαιοι ότι η Ξάνθη μιλά με αποφασιστικότητα
Η αντίδραση στον Νομό μας είναι καθολική................


ΦΕΚ Δ’ 119918/3-8-2012
Δικαιώθηκαν οι εφημερίδες «ΜΑΧΗΤΗΣ» & «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ»,
πληρούν τον Ν. 3548/2007 και δικαιούνται κρατικών δημοσιεύσεων!
Πανηγυρικά δεκτές έγιναν οι αιτήσεις θεραπείας των εφημερίδων «ΜΑΧΗΤΗΣ» & «Αδέσμευτη» που εκκρεμούσαν από 16/3/2012!!! Γεγονός που έδωσε λαβή να υποστούν επί 7 μήνες έναν εξοντωτικό πόλεμο από μερίδα του τοπικού τύπου.
«Μαχητής» και «Αδέσμευτη»- όχι μόνο συμπεριλαμβάνονται μαζί με άλλες περίπου 25 Περιφερειακές εφημερίδες στην νέα Υπουργική απόφαση Κεδίκογλου για τις εφημερίδες που δικαιούνται διακηρύξεων, αλλά και είναι από αυτές που εδώ και μήνες είχαν πλήρεις φακέλους και απλά από 16 Μαρτίου 2012 δεν συζητήθηκε καν οι αιτήσεις θεραπείας τους που είχαν καταθέσει!!!
Μάλιστα από την πλευρά τους οι δύο εφημερίδες μιλάνε για πολιτικές σκοπιμότητες, αφού την ίδια χρονική περίοδο με Υπουργό Επικρατείας τον κύριο Καψή, εξετάστηκαν αιτήσεις άλλων εφημερίδων!!!
Από την πλευρά του το Υπουργείο τύπου ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην προεκλογική περίοδο και στους Υπηρεσιακούς Υπουργούς Επικρατείας που δεν είχαν δικαίωμα υπογραφής!!!
Επί 7 μήνες λοιπόν, λόγω των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων και των υπηρεσιακών υπουργών, μας είχαν στο περίμενε...
Την περασμένη Παρασκευή λοιπόν ήρθε η ΑΠΟΛΥΤΗ δικαίωσή των δύο εφημερίδων της Ξάνθης!
Έγιναν ΔΕΚΤΕΣ οι αιτήσεις θεραπείας των εφημερίδων «ΜΑΧΗΤΗΣ» & «Αδέσμευτη» που τηρούν απολύτως τον Νόμο 3548/2007 και εντάχτηκαν στην νέα Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Δ’ 119918/3-8-2012)
Ως εκ τούτου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Δήμοι, η ΔΕΑΥΞ, τα Πανεπιστήμια και οι διάφορες κρατικές υπηρεσίες, είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να δίνουν δημοσιεύσεις πλέον στις εφημερίδες «Μαχητής» και «Αδέσμευτη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου